לסקירה על חברת המ-לט לחץ כאן.
באוקטובר נעשה נסיון ראשון שכשל לרכוש את מניות הציבור בחברה במחיר של 26 ש"ח למניה.הצעת הרכש המלאה אפשרה לפימי לרכוש מניות מהציבור גם אם לא תגיע ל95% לפחות מהון המניות, כפוף לרכישה של 20% מהון המניות.לסקירות על הצעת הרכש הראשונה לחץ כאן.
ב-6 בדצמבר פרסמה פימי הצעת רכש מלאה נוספת במחיר של 26 ש"ח למניה, אלא שהפעם לא היתה ההצעה מותנית - פימי היתה מוכנה לרכוש כל כמות שתוצע לה.לאחר מספר דחיות נקבע מועד קיבול אחרון להצעת הרכש ל-4 בפברואר, אלא שגם כאן נכונה לפימי אכזבה וההיענות הפעם היתה זניחה.
תוצאות הצעת הרכש די מפתיעות, משום שנתוני הרבעון השלישי היו מאכזבים במיוחד.מכירות החברה ירדו ב-31% ולחברה נרשם הפסד נקי של 128 אלף $ לעומת רווח של כ-4 מ' $ ברבעון השלישי אשתקד.בתשעת החודשים הראשונים של השנה ירדו המכירות ב-25% והרווח הנקי ירד ב-80%.עיקר הירידה במכירות נבע ממגזר מכירות המוצרים האולטרא - נקיים, עקב הירידה הכללית בביקושים בתעשיית המוליכים למחצה, אולם גם במגזר המוצרים לתעשיית ההולכה נרשמה ירידה חדה ברווח.
על בסיס רווחי השנה שהסתיימה ב-30.9.12 נסחרת החברה במכפיל רווח גבוה של 19.2 עם שווי שוק של 365 מ' ש"ח.אילו היינו מתבססים על רווחי המ-לט בתשעת החודשים הראשונים של השנה בגילום שנתי היינו מגיעים למכפיל רווח גבוה הרבה יותר.
מדוע אם כן לא היתה היענות להצעת הרכש?
הסיבה נעוצה כנראה בתנודתיות בעסקי החברה.מעיון בסקירה הקודמת על החברה ניתן לראות כי ב-2008 ו-2009 ירדו מכירות החברה והיא סיימה אותן בהפסדים כבדים.ב-2010 וב-2011 זינקו המכירות והחברה עברה לרווח נקי גבוה.ב-2012 סיימה רכבת ההרים את העליה התלולה ועברה לירידה תלולה.יתכן שהמשקיעים מאמינים כי לאחר הירידה יחול שוב שיפור בעסקי החברה עיקר עקב ההתאוששות הצפויה של שוק המוליכים למחצה ב-2013.
סקירה זאת מהווה הבעת דעה בלבד, אינה בבחינת יעוץ להשקעה בניירות ערך, והכותב אינו בעל רישיון לייעוץ בתחומים הנסקרים.על כל החלטת השקעה להתקבל בהתחשב בנתוניו האישיים של כל משקיע.נכון למועד הסקירה הכותב אינו מחזיק בניירות ערך הנסקרים, ועשוי מפעם לפעם לקנות ולמכור ניירות ערך אלה.נתוני הסקירה נכונים למועד פרסומה.בקריאת הסקירה נותן הקורא את הסכמתו לתנאי השימוש באתר.